Duits kanoparadijs

Een afwisselende kanotocht door het mooiste merengebied van Duitsland. Over stroompjes, meren en langs sluizen is elke dag anders. ’s Avonds ontspannen op een camping na een duik in het meer. Bossen, weiden en hier en daar een dorpje maken het uitzicht gevarieerd. Ook de zeearend en bever voelen zich hier thuis. Ga je mee op avontuur?

De leeftijdscategorie van deze groepsreis is 20-27 jaar.

Ten noorden van Berlijn ligt het Mecklenburger Seenplatte, een uitgestrekt natuurgebied met een grote verscheidenheid aan meren, aan elkaar verbonden via stroompjes en kanaaltjes, soms voorzien van een sluis. Het is ook het stroomgebied van de Havel, waar we een deel van onze tocht over zullen kanoën. Onze tocht voert ons voor een deel ook door het Müritz Nationaal Park, waar oa de zeearend, bever en otter leven.

Müritzer kanotour

Vanuit Nederland reizen we gezamenlijk met de trein naar Fürstenberg. Van daar nemen we een taxi naar de kanoverhuurder. We blijven één nachtje daar op de camping staan, voor we de volgende dag aan onze kanotocht beginnen. We kanoën over verschillende meren en over een langzaam stromend stukje rivier, voor we bij ons eerste landtransport komen. Hierna komen we aan bij onze eerste camping. Hier zetten we onze tentjes op en bereiden we een heerlijke maaltijd.

De volgende dag varen we via twee langere meren naar onze volgende kampeerplek, waarbij we onderweg nog de mogelijkheid hebben boodschappen te doen. We kamperen op vrijwel het noordelijkste punt van onze kanotocht, tegen het Müritz Nationaal Park aan, en blijven hier twee nachten staan. De vierde dag hebben we dus een rustdag zonder vast programma. Je kunt lekker relaxen, de halve dag in het meer liggen, een dagtochtje kanoën als je er geen genoeg van krijgt, of een wandeling maken door het Müritz Nationaal Park.

Na de rustdag beginnen we eerst aan een lang landtransport van 7km, daar schakelen we hulptroepen voor in, een busje met een kanotrailer. Daarna varen we over kleine meertjes, aaneengeschakeld via de Havel door het Nationale Park naar de volgende camping, gelegen aan een groter meer. De laatste kanodag varen we over twee meren en de Schwaanhavel, een uitzonderlijk mooi stukje van onze route. Terug bij de kanoverhuurder blijven we nog een laatste nachtje kamperen voor we de volgende dag vol mooie herinneringen terug naar Nederland reizen.

Voorbereidingsdag en maaltijden

Op de voorbereidingsdag maken we kennis met elkaar en bespreken we de reis in meer detail. Daarvoor krijg je ook meer informatie over de reis, met onder andere een paklijst. Je kan dan ook vragen stellen over je materiaal. We zullen ook afspraken maken over de maaltijden, die we zelf samenstellen en vanuit Nederland meenemen.

Op de campings gaan we uit van twee personen per tent. Als je liever alleen in een tent slaapt kan dat ook, dit kan je aangeven bij je boeking of op een later moment. Er geldt daarvoor wel een toeslag van €20.

Praktische informatie

Leeftijdscategorie: 20-27 jarigen
Reiscode: KR2308
Activiteit: Kanotrektocht via campings
Reisdata: maandag 21 augustus t/m zondag 27 augustus 2023 (7 dagen)
Uiterlijke inschrijfdatum: Zondag 9 juli 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Niveau: Kano ervaring is niet nodig voor deze reis. We kanoën meestal zo’n 4 tot 5 uur per dag, exclusief pauzes.
Deelnemers: 5 – 10 + 2 reisbegeleiders
Klimaatbelasting: 4,7 kg CO2 uitstoot per persoon per dag
Reisprijzen:
Nivonleden Niet-leden**
Korting* €314 €374
Normaal €349 €409
* 10% Vroegboekkorting t/m zondag 23 april 2023
** Je kan Nivonlid worden bij het boeken, het standaard lidmaatschap is €40 per jaar, 16 t/m 25 jarigen betalen €20.
Inclusief:
– TREQ reisbegeleiding en materiaal;
– Heen- en terugreis met de trein;
– Lokaal vervoer;
– Overnachtingen op campings obv 2 personen per tent (€20 toeslag voor alleengebruik tent);
– Huur kano’s.
Exclusief:
– Persoonlijke uitrusting, tenten regelen we onderling;
– Passende reisverzekering;
– Voorbereidingsdag;
– Maaltijden.
Voorbereidingsdag: zaterdag 8 juli 2023

Reisbegeleiders Ciska en Hauke

“Lekker naar buiten, je hoofd uit en gaan. Heerlijk! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Of ik nou wandelend op pad ga, met een kano, of ergens op een mooi punt tegen een boom geleund zit om heerlijk naar de vogels te luisteren, de wind door mijn haren te voelen of de geuren na een regenbui op te snuiven: ik houd er van. Zeker in een kano kan je lekker wegdromen op het ritme van de peddelslagen. Wat is er fijner?” – Ciska

Boeken

(Op sommige foto’s staat een kajak, maar wij gaan natuurlijk kanoën met Canadese kano’s)

De leeftijdscategorie van deze groepsreis is 20-27 jaar.

Meld je hieronder aan!

Contactinformatie


In geval van noodNivon lidmaatschapOverigeHeb je vragen of opmerkingen? (We eten standaard vegetarisch)

Akkoordverklaring