Mecklenburger seenplatte

Heerlijk kanoën in het mooiste merengebied van Duitsland. Afwisselend over kleine stroompjes, meren en langs sluizen is de tocht nooit saai. Het gebied grenst aan het Müritz nationaal park, hier leven oa de zeearend en otter. Ontspannen varen met voldoende rustdagen, overnachtingen op campings en de mogelijkheid om halverwege boodschappen te doen.

De leeftijdscategorie van deze groepsreis is 55+ jaar.

De Seenplatte is een zeer uitgestrekt natuurgebied ten noorden van Berlijn. Het heeft een mooie verscheidenheid van meren en riviertjes, aan elkaar verbonden door kleine stroompjes en kanalen en af en toe een sluis-oversteek of landoversteek. Het is daarom bij uitstek geschikt voor afwisselende kanotochten, zowel voor dagtrips als voor meerdaagse trips. Het Müritz nationaal park ligt vlak boven het gebied van onze kanotocht.

Tien meren route

Een landtransport met een kajak, wij gaan echter met Canadese kano’s.

We reizen vanuit Nederland gezamenlijk met de trein naar Wustrow. Daar blijven we een nacht op de camping bij de kanoverhuurder staan. De eerste dag zullen de reisbegeleiders kano-instructies geven en kan er geoefend worden voor we naar de volgende camping bij Wesenberg trekken. Daar blijven we dan nog een dag zodat er ruimte is om het stadje te bezoeken. Op de tweede dag vertrekken we op onze kanotocht door het gebied, dit doen we in vijf etappes. We zullen op de route een aantal sluisjes tegenkomen en ook een paar korte landtransporten.

De indeling van de kanoroute is zodanig dat we vaak twee overnachtingen achter elkaar hebben gepland op dezelfde camping. Zo hebben we in principe dan een tweede dag voor een dagtochtje kanoën of optioneel het bezoeken van een plaatsje of relaxen. Na elke tweede overnachting op een camping breken we ons kamp weer op om naar de volgende camping te kanoën, daarbij nemen we alle bagage in de eigen kano’s mee. We eindigen onze tocht weer in Wustrow waar we nog een laatste nacht op de camping staan. De volgende dag vertrekken we met de trein weer terug naar Nederland.

Voorbereidingsdag en maaltijden

Voor een kennismaking en het in meer detail doornemen van de reis plannen we een voorbereidingsdag. Daar zullen we ook de nodige afspraken maken voor de maaltijden, die zijn vegetarisch en worden gezamenlijk bereid en voorbereid, waarin ieder een deeltaak op zich neemt. Op deze kanoreis hebben we halverwege de tocht wel de mogelijkheid boodschappen te doen in het plaatsje Mirow.

Praktische informatie

Leeftijdscategorie: 55+
Reiscode: KR2306
Activiteit: Kanotrektocht via campings
Reisdata: zaterdag 12 augustus t/m maandag 21 augustus 2023 (10 dagen)
Uiterlijke inschrijfdatum: zondag 2 juli 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Niveau: Kano ervaring is niet nodig voor deze reis. We kanoën meestal 4 tot 5 uur per dag, exclusief pauzes.
Deelnemers: 5 – 10 + 2 reisbegeleiders
Klimaatbelasting: 3,8 kg CO2 uitstoot per persoon per dag
Reisprijzen:
Nivonleden Niet-leden**
Korting* €463 €523
Normaal €515 €575
* 10% Vroegboekkorting t/m zondag 8 april 2023
** Je kan Nivonlid worden bij het boeken, het standaard lidmaatschap is €40 per jaar.
Inclusief:
– TREQ reisbegeleiding en materiaal;
– Heen- en terugreis met de trein;
– Evt. lokaal vervoer;
– Overnachtingen op campings;
– Huur kano’s.
Exclusief:
– Persoonlijke uitrusting, tenten regelen we onderling;
– Passende reisverzekering;
– Voorbereidingsdag;
– Maaltijden.
Voorbereidingsdag: zaterdag 17 juni 2023

Reisbegeleiders Koen en Geert

Reisbegeleider Koen

“Het NIVON ken ik al van kinds af aan. Ik heb fijne herinneringen aan grote huizen midden in de natuur, makkelijk contact met andere kinderen en mooie wandeltochten. Met het eigen gezin later ook wat van de natuurvriendenhuizen uit mijn jeugd weer opgezocht en ook lekker gaan kamperen aan een riviertje was favoriet. Toen ik de mogelijkheid had zelf de viering van een jubileum te mogen invullen heb ik direct gekozen voor een kanotocht op de Lesse, in de Ardennen met wat collega’s. Het was ver in het najaar, slechts een paar graden boven nul en ijsvogels die her en der heen en weer schoten. Een prachtige belevenis. Het lijkt me een bijzondere ervaring ook in andere gebieden de natuur weer van zo nabij te mogen meemaken en ook met de groep lijkt me dit fantastisch!” – Koen

“Vorig jaar ook een geweldige trip gemaakt met een groep mensen in het Zweedse Dalsland. Dit jaar staat Värmland op het programma. Ik heb er nu al zin in! Het wildkamperen, samen eten bereiden en rond een kampvuur zitten, daar houd ik van! En als je dan ook nog iedere dag mooie kano-tochten maakt over meren waaruit je zo kunt drinken, dan besef je hoe fijn het is om dicht bij de natuur te leven.” – Geert

(Op sommige foto’s staat een kajak, maar wij gaan natuurlijk kanoën)

Boeken

De leeftijdscategorie van deze groepsreis is 55+ jaar.

Meld je hieronder aan!

Contactinformatie


In geval van noodNivon lidmaatschapOverigeHeb je vragen of opmerkingen? (We eten standaard vegetarisch)

Akkoordverklaring