Veel gestelde vragen

Vind op deze pagina een antwoord op je vraag

Hebben we mobiel bereik?

Reken erop dat je op een wildkampeerreis midden in de natuur bent en niet overal goed bereik hebt. Afhankelijk van de bestemming is er meestal wel bereik, dus zo nu en dan het thuisfront op de hoogte stellen is wel mogelijk.

Kan ik onderweg mijn telefoon opladen?

Op onze wildkampeerreizen is het niet mogelijk onderweg ergens je telefoon of ander apparaat op te laden. Neem een powerbank mee als je daar wel behoefte aan hebt.

Op reizen waar we op campings overnachten kan je natuurlijk wel je apparaten opladen. Meestal is dat in een publieke ruimte, dus let goed op.

Is het water uit het meer te drinken?

Meestal is het mogelijk water meteen uit het meer te drinken, maar is wel op eigen risico. Vertrouw je het niet of zweven er wat meer deeltjes in? Dan hebben we een waterfilter mee waarmee we voor de hele groep water kunnen filteren. Koken we het water voor het eten? Dan is filteren natuurlijk niet meer nodig.

Betekent wildkamperen ook de hele reis wildplassen?

Ja, er zijn geen voorzieningen onderweg. Soms is er op een specifieke wildkampeerplek een composttoilet aanwezig, maar daar kamperen we niet altijd. We wassen onszelf in het meer, dus neem biologisch afbreekbare zeep mee. Het is voor de natuur nog beter je op de kant te wassen, omdat ook die zeep er in het water erg lang over doet om afgebroken te worden.


Op bijna alle reizen starten en eindigen we op een camping, daar kan je dan natuurlijk weer even echt douchen.