Over TREQ Kanoreizen

Als werkgroep van Nivon organiseert Treq kano activiteiten voor enthousiaste buitenmensen. Treq richt zich op verschillende volwassen leeftijdsgroepen, daarbij streven we ernaar dat onze vrijwilligers zich in diezelfde doelgroepen bevinden.

Een foto van mijn eerste reis met Knor in 2005, een kanoreis in Letland (Bas Wetter)

Sommige Nivonners herkennen de naam Treq, en Knor daarvoor, nog wel als de werkgroep die actieve en creatieve reizen organiseerde door heel Europa voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Die werkgroep is helaas ter ziele gegaan, maar NivonJong heeft die rol in 2018 weer opgepakt, nu voor jongeren van 15 t/m 30 jaar. Vanaf 2020 richt TREQ Kanoreizen zich op een doelgroep van 20 t/m 70 jaar! Specifieke actieve reizen voor een zeer diverse leeftijdsgroep. Wij hanteren daarom per reis een aparte leeftijdscategorie om iedereen een prettige kanovakantie met leeftijdsgenoten te bieden. We streven ernaar dat de begeleiders zich in diezelfde leeftijdscategorie bevinden.

Vrijwilligers reisorganisatie

TREQ Kanoreizen is een reisorganisatie zonder winstoogmerk (non-profit) die actieve, sociale en gelijkgestemde leeftijdsgenoten bij elkaar brengt door het organiseren van avontuurlijke kanoreizen. Treq bestaat uit vrijwilligers die samen de kanoreizen bedenken, voorbereiden en begeleiden. Onze vrijwilligers stellen zich voor in het smoelenboek.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden, bijvoorbeeld als PR-coördinator? Neem dan een kijkje op onze pagina met vacatures!

Panorama van een kleine baai aan de oever van een meer in Glaskogen bij Arvika (Bas Wetter)

Onderdeel van Nivon Natuurvrienden

Als onderdeel van de vereniging Nivon Natuurvrienden deelt Treq de uitgangspunten groepsreizen te organiseren met aandacht voor sociale, natuurlijke en avontuurlijke aspecten. Deelnemers leveren een actieve bijdrage aan het slagen van de reis. De reisbegeleiders zijn geen reisleiders, samen maken we de reis tot een succes. Voor & door elkaar.

Duurzaam op reis

Treq maakt zich net als Nivon sterk voor een duurzame vakantie. We streven ernaar om zo weinig mogelijk sporen achter te laten in de natuur, op een eenvoudige manier genieten van de vrijheid die de natuur ons biedt. Daarbij eten we vegetarisch en waar mogelijk ook biologisch. Voor elke reis wordt de milieubelasting berekend, uitgaande van een heen- en terugreis met de trein.

Take Only Pictures, Leave Only Footprints & Paddle Strokes

And let’s leave campsites cleaner than we found them
Nivon Natuurvrienden logo

Nivon activiteiten

Bij het Nivon wordt er met en voor elkaar gewerkt aan een eerlijke en groene samenleving. Het Nivon heeft natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen. Ze organiseren allerlei reizen en activiteiten, waarbij iedereen welkom is. Daarnaast onderhouden ze lange afstandwandelpaden en streekpaden.

NivonJong organiseert en promoot verschillende reizen en weekenden voor de leeftijdsgroep 15-30 jaar. Spring Reizen organiseert wandelreizen en actieve weekenden voor 25-40 jarigen en Salto Reizen doet dit voor 40-55 jarigen.

Leden voordeel

Als Nivonlid krijg je korting op alle activiteiten en overnachtingen in natuurvriendenhuizen, ook internationaal. Verder krijg je korting op de Nivon wandelgidsen. Elk kwartaal ontvang je op papier of via e-mail de Toorts, het Nivon verenigingsblad. Bij buitensportzaak Carl Denig krijg je 10% korting. Op maaltijden krijg je bij Globetrotter Buitensportvoeding 10% korting en 15% op losse ingrediënten, als je voor €25 of meer bestelt.

De normale lidmaatschapsprijzen bedragen €40 per jaar, 16 t/m 25 jarigen betalen €20. Kijk op de Nivon website voor een compleet overzicht.