Kanoparadijs Mecklenburger Seenplatte

Een afwisselende kanotocht door het mooiste merengebied van Duitsland. Over stroompjes, meren en langs sluizen, met uitzicht op bossen, weiden en soms een dorpje is elke dag anders. Ontspan ’s avonds na een duik in het meer op een camping. We kanoën een stukje door NP Müritz waar oa de zeearend leeft. Ga je mee?

De leeftijdscategorie van deze groepsreis is 25-40 jaar.

Ten noorden van Berlijn ligt het Mecklenburger Seenplatte, een uitgestrekt natuurgebied met een grote verscheidenheid aan meren, aan elkaar verbonden via stroompjes en kanaaltjes, soms voorzien van een sluis. Het is ook het stroomgebied van de Havel, waar we een deel van onze tocht over zullen kanoën. Onze tocht voert ons voor een deel ook door het Müritz Nationaal Park, waar oa de zeearend, bever en otter leven.

Müritzer kanotour

Vanuit Nederland reizen we gezamenlijk met de trein naar Fürstenberg, van daar nemen we een taxi naar de kanoverhuurder. We blijven één nachtje daar op de camping staan, voor we de volgende dag aan onze kanotocht beginnen. We kanoën over verschillende meren en over een langzaam stromend stukje rivier, voor we bij ons eerste landtransport komen. Hierna komen we aan bij onze eerste camping. Hier zetten we onze tentjes op en bereiden we samen een heerlijke maaltijd.

De volgende dag varen we via twee langere meren naar onze volgende kampeerplek, waarbij we onderweg nog de mogelijkheid hebben boodschappen te doen. We kamperen op vrijwel het noordelijkste punt van onze kanotocht, tegen het Müritz Nationaal Park aan, en blijven hier twee nachten staan. De derde dag hebben we dus een rustdag zonder vast programma. Je kunt lekker relaxen, de halve dag in het meer liggen, een dagtochtje kanoën als je er geen genoeg van kan krijgen, of een wandeling maken door het Müritz Nationaal Park.

Na de rustdag beginnen we eerst aan een lang landtransport van 7 km, daar schakelen we hulptroepen voor in: een busje met een kanotrailer. Daarna varen we over kleine meertjes, aaneengeschakeld via de Havel door het Nationale Park naar de volgende camping, gelegen aan een groter meer. De laatste kanodag varen we over twee meren en de Schwaanhavel, een uitzonderlijk mooi stukje van onze route. Terug bij de kanoverhuurder blijven we nog een laatste nachtje kamperen voor we de volgende dag vol mooie herinneringen terug naar Nederland reizen.

Voorbereidingsdag en maaltijden

Op de voorbereidingsdag maken we kennis met elkaar en bespreken we de reis in meer detail. Daarvoor krijg je ook meer informatie over de reis, met onder andere een paklijst. Je kan dan ook vragen stellen over je materiaal. We zullen ook afspraken maken over de maaltijden, die we zelf samenstellen en vanuit Nederland meenemen.

Praktische informatie

Leeftijdscategorie: 25-40 jarigen
Reiscode: KR2403
Activiteit: Kanotrektocht via campings
Reisdata: zaterdag 13 juli t/m vrijdag 19 juli 2024 (7 dagen)
Uiterlijke inschrijfdatum: zondag 16 juni 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Niveau: Kano ervaring is niet nodig voor deze reis. We kanoën meestal zo’n 5 uur per dag, exclusief pauzes.
Deelnemers: 5 – 10 + 2 reisbegeleiders
Klimaatbelasting: 4,3 kg CO2 uitstoot per persoon per dag
Reisprijzen:
Nivonleden Niet-leden**
Korting* €422 €482
Normaal €469 €529
* 10% Vroegboekkorting t/m zondag 10 maart 2024
** Je kan lid worden bij het boeken en ontvangt meteen ledenkorting, het standaard lidmaatschap is €40 per jaar, 16 t/m 25 jarigen betalen €20 (2024: €42 resp. €21).
Inclusief:
– TREQ reisbegeleiding en materiaal;
– Heen- en terugreis met de trein;
– Lokaal vervoer;
– Overnachtingen op campings;
– Huur kano’s.
Exclusief:
– Persoonlijke uitrusting, tenten regelen we onderling;
– Passende reisverzekering;
– Voorbereidingsdag;
– Maaltijden.
Voorbereidingsdag: Zaterdag 1 juni 2024

Reisbegeleiders

“Mijn ultieme vakantie? Met een tentje de natuur in, wildkamperen, fantastische tochten maken en genieten van de rust om je heen. Ik heb ontdekt dat dit heel goed met een kano kan en het is leuk om dit samen met elkaar te doen. Ik vind het heerlijk om actief buiten te zijn, lange fiets- en kanotochten te maken en zo me te verwonderen over de natuur en alles wat er leeft. Niets is mooier dan dat! Laten we er dan vooral samen van genieten en leuke plannen en reizen maken!” – Sytske

Het liefst ben ik buiten, in de het bos of op het strand in de natuur vind ik ontspanning. Ook in de kano waarbij je contact maakt met het water en de natuur daaromheen. Ik geniet van kano tochten die door het weer telkens anders zijn, over het stille water varen en diepgaande gesprekken voeren met mijn kano maatje of juist al mijn kracht inzetten om tegen de wind en de golven in te varen om op bestemming aan te komen. Zwemmen na een kano dag vind ik echt een cadeautje. Ik heb al heel veel mooie kano tochten mogen maken. Ga je mee op avontuur? – Astrid

Boeken

De leeftijdscategorie van deze groepsreis is 25-40 jaar.

Meld je hieronder aan!

Contactinformatie


In geval van noodNivon lidmaatschapOverigeHeb je vragen of opmerkingen? (We eten standaard vegetarisch)

Akkoordverklaring