Kanoën over de Kromme Rijn

Zin om even een weekend weg te zijn en een mooie tocht te maken midden in het land? We gaan een rondje kanoën over de Kromme Rijn en de Langbroeker Wetering. Deze smalle zijtak van de Rijn is zeker de moeite waard met een aantal landhuizen en zorgt voor heerlijke ontspanning.

De leeftijdscategorie van dit weekend is 20-40 jaar.

Kromme Rijn

Deze smalle zijtak van de Rijn was ooit de belangrijkste rivier van het land. Door verzanding en een hoofdarm de Lek is de Kromme Rijn nu niet meer in gebruik voor de handelsroute naar oa Duitsland. Ondanks de veranderingen (rechttrekken van rivieren in verleden) heeft de Kromme Rijn nog zijn eigen karakter gehouden. Dit komt voornamelijk doordat het onderdeel werd van de Hollandse Waterlinie en Utrecht moest kunnen beschermen tegen aanvallen uit het zuiden. Hierdoor is de Kromme Rijn nooit bedijkt.

Kanotocht langs landgoederen

We verzamelen zaterdagochtend bij de kanoverhuurder nabij Wijk bij Duurstede. We kanoën over de Kromme Rijn langs het historische dorpje Cothen, parkachtige landschappen met veel afwisseling. Door de natuurvriendelijke oevers groeien er mooie waterplanten en kan het zomaar zijn dat je een ringslang ontdekt. Langs kasteel Beverweerd komen we bij Odijk. Hier stappen we over op de Langbroeker Wetering. Na een mooie dagtocht arriveren we bij Camping Strosteeg, een heerlijke kleinschalige camping aan de dijk. De volgende ochtend vervolgen we onze weg, hier en daar dragen we de kano over bij een stuw. Via landgoederen en kastelen kanoën we weer terug richting Wijk bij Duurstede waar de heerlijke twee dagen op het water eindigen.

Verzamelpunt

We verzamelen bij kanoverhuurder en restaurant De Jonge Graaf tussen Cothen en Wijk bij Duurstede. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Leeftijdscategorie: 20-40 jarigen
Weekendcode: KW2404
Weekenddata: zaterdag 15 t/m zondag 16 juni 2024 (2 dagen)
Uiterlijke inschrijfdatum: zondag 2 juni 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Niveau: Kano ervaring is niet nodig voor dit weekend. We kanoën meestal 4 tot 5 uur per dag (zo’n 15 km), exclusief pauzes.
Deelnemers: 5 – 10 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijzen:
Nivonleden Niet-leden*
€89 €99
* Je kan lid worden bij het boeken en ontvangt meteen ledenkorting, het standaard lidmaatschap is €42 per jaar, 16 t/m 25 jarigen betalen €21.
Inclusief:
– Twee TREQ weekendbegeleiders en materiaal;
– Overnachting op een camping, obv 2 personen per tent;
– Maaltijden diner zaterdag t/m lunch zondag;
– Huur kano’s.
Exclusief:
– Persoonlijke uitrusting, tenten regelen we onderling;
– Passende reisverzekering;
– Evt. lokaal vervoer;
– Lunch zaterdag;
– Drankjes en tussendoortjes;
– Lekkers voor ’s avonds.

Begeleiders Bas en Frieda

Bas Wetter,TREQ Kanoreizen reisbegeleider en oprichter (foto: Liesbeth)

“In 2005 ging ik voor het eerst mee op een Nivon (kano-) reis van Knor. Dat beviel zo goed dat ik daarna bijna uitsluitend met kano- en wandelreizen van Nivon mee ben geweest, eerst met Knor en later met Spring. Na lang bij Spring vrijwilliger geweest te zijn heb ik na een eigen kanoreis binnen Nivon TREQ Kanoreizen opgericht. Ik kan enorm genieten van de natuur, rust en vrijheid die je op een kanotocht ervaart. Een reis wordt nog leuker als je dit kan delen met een gezellige groep mensen!” – Bas

Boeken

De leeftijdscategorie van dit weekend is 20-40 jaar.

Meld je hieronder aan!

Contactinformatie


In geval van noodNivon lidmaatschapOverigeHeb je vragen of opmerkingen? (We eten standaard vegetarisch)

Akkoordverklaring