Kanotocht door de Biesbosch

Er even heerlijk tussenuit, samen met elkaar de Biesbosch ontdekken? Ga mee met Treq en verken dit prachtige zoetwater getijdengebied. We kamperen op een eiland en genieten daarbij van een kampvuur. Ontdekken we samen de ijsvogels, visarenden of bevers?

De leeftijdscategorie van dit weekend is 40+ jaar.

Getijden en bevers

De Biesbosch is rijk aan dierenleven met honderden bevers, reeën en natuurlijk reigers die op een visje azen (Bas Wetter)

De Biesbosch is een prachtig zoetwater getijdengebied. Dit zoetwatergebied heeft een getijdenverschil van ongeveer dertig centimeter en is daarmee een van de weinige gebieden in West-Europa die dit nog heeft. De mystiek van de geulen, kreken en eilanden laat zich het beste beleven vanuit de kano.

Vanuit onze vrijwel geruisloze kano’s kunnen we genieten van de natuur. Er broeden al een aantal jaar visarenden, ook voelen zeearenden zich hier thuis. En er leven nu bijna 300 bevers in de Biesbosch, verdeeld over meer dan honderd burchten. Zie je iets in blauw-oranje langs flitsen? Houdt je ogen dan goed open voor een ijsvogeltje!

Kanoën door de Biesbosch

We verzamelen bij de jachthaven in Hank. Vanaf hier maken we een prachtige tweedaagse tocht door de Biesbosch. We ontdekken verschillende kreekjes zodra we eenmaal de vaargeul overgestoken zijn. Sommige geulen zijn alleen per kano toegankelijk. Dit geeft de natuur rust en ons de kans om verrassende ontdekkingen te doen. Na een mooie dag peddelen komen we aan op het eiland de Vischplaat. Hier zetten we op een veldje onze tentjes op en genieten van de rust en ruimte om ons heen, ’s avonds genieten we van een kampvuur. De volgende ochtend vertrekken we weer en nemen een mooie andere route door de Biesbosch terug naar Hank.

Verzamelpunt

We verzamelen zaterdagochtend bij de kanoverhuurder in Hank en eindigen daar zondagmiddag ook weer. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Leeftijdscategorie: 40+ jarigen
Weekendcode: KW2405
Weekenddata: zaterdag 15 t/m zondag 16 juni 2024 (2 dagen)
Uiterlijke inschrijfdatum: zondag 9 juni 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Niveau: Kano ervaring is niet nodig voor dit weekend. We kanoën meestal 4 tot 5 uur per dag (zo’n 15 km), exclusief pauzes.
Deelnemers: 5 – 10 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijzen:
Nivonleden Niet-leden*
€93 €103
* Je kan lid worden bij het boeken en ontvangt meteen ledenkorting, het standaard lidmaatschap is €42 per jaar.
Inclusief:
– Twee TREQ weekendbegeleiders en materiaal;
– Overnachting op een camping;
– Maaltijden diner zaterdag t/m lunch zondag;
– Huur kano’s.
Exclusief:
– Persoonlijke uitrusting, tenten regelen we onderling;
– Passende reisverzekering;
– Evt. lokaal vervoer;
– Lunch zaterdag;
– Drankjes en tussendoortjes;
– Lekkers voor ’s avonds.

Boeken

De leeftijdscategorie van dit weekend is 40+ jaar.

Meld je hieronder aan!

Contactinformatie


In geval van noodNivon lidmaatschapOverigeHeb je vragen of opmerkingen? (We eten standaard vegetarisch)

Akkoordverklaring