Winter in de Wieden

Ga jij mee op winteravontuur? Treq heeft de smaak te pakken! Durf jij het aan met onze enthousiaste weekendbegeleiders de elementen der natuur te trotseren? Wie weet zit jij komende winter na te genieten van een heerlijke dag kanoën door de mooiste winter landschappen, op een unieke wijze beleefd vanaf het water. Kortom twee dagen kanoën met een gezellige groep en overnachting in een simpele accommodatie. Is het water bevroren? Dan maken we een mooie wandeling.*

De leeftijdscategorie van dit weekend is 20-40 jaar.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

We gaan dit weekend naar Giethoorn in de Wieden. Dit is een van de belangrijkste moerasgebieden van Europa. De Wieden in hun huidige vorm zijn ontstaan door turfwinning, waarbij op sommige plekken de ribben waarop het turf te drogen werd gelegd zijn weggeslagen en er meren ontstonden. Grote stormen in de 18e en 19e eeuw hebben daar ook aan bijgedragen. Na de turfwinning is de rietbouw op gang gekomen, dit wordt nu alleen nog gesubsidieerd gedaan om het landschap in stand te houden. Op de kavels waar men daarmee is gestopt zijn berkenbossen ontstaan. Nu is het een aantrekkelijk gevarieerd landschap dat zich het beste laat verkennen vanaf het water. Samen met de Weerribben vormt het gebied Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Kanoën in de Wieden

We verzamelen vrijdagavond in het Black Sheep hostel in Giethoorn, dat we dit weekend voor onszelf hebben. In de keuken bereiden we een simpele maaltijdsoep die we makkelijk kunnen opwarmen mocht je iets later komen. Op zaterdag en zondag maken we twee dagtochten van zo’n 10 km. Zaterdagavond bereiden we samen een lekkere maaltijd en hebben we daarna nog genoeg tijd voor gezelligheid.

*Als er ijs ligt kunnen we natuurlijk niet kanoën, we zorgen dan voor een alternatieve buitenactiviteit. Afhankelijk van wat we dan gaan doen krijg je een deel van de weekendprijs terug.

Verzamelpunt

Het weekend begint op vrijdagavond in het Black Sheep hostel in Giethoorn en eindigt daar zondagmiddag ook weer. Vanuit Steenwijk rijdt er een keer per uur een bus naar halte Giethoorn Zuid. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk! Je kan gratis parkeren bij het hostel.

Praktische informatie

Leeftijdscategorie: 20-40 jarigen
Weekendcode: KW2401
Weekenddata: vrijdag 9 t/m zondag 11 februari 2024 (3 dagen)
Uiterlijke inschrijfdatum: zaterdag 6 januari 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Niveau: Kano ervaring is niet nodig voor dit weekend. We kanoën 4 uur per dag (zo’n 10 km), exclusief pauzes.
Deelnemers: 5 – 10 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijzen:
Nivonleden Niet-leden*
€186 €196
* Je kan lid worden bij het boeken en ontvangt meteen ledenkorting, het standaard lidmaatschap is €40 per jaar, 16 t/m 25 jarigen betalen €20.
Inclusief:
– Twee TREQ weekendbegeleiders en materiaal;
– Twee overnachtingen in een hostel;
– Maaltijden diner vrijdag t/m lunch zondag;
– Huur kano’s.
Exclusief:
– Persoonlijke uitrusting;
– Passende reisverzekering;
– Evt. lokaal vervoer;
– Drankjes en tussendoortjes;
– Lekkers voor ’s avonds.

Weekendbegeleiders André en Camiela

“Je treft mij al vele jaren al kamperende in de natuur. Het hele jaar door: winter, zomer, herfst of lente, ik ben er altijd voor in! Ik deel graag mijn enthousiasme en passie voor het kamperen, kampvuurtjes maken en het actieve buitenleven. Ik ontmoet graag nieuwe mensen en kijk er naar uit om er gezamenlijk een gezellige reis van te maken. Naast kamperen zal je mij veel buiten aantreffen in het beoefenen van diverse sporten zoals hardlopen, hiken en mountainbiken. Verder begeef ik mij graag in de boulderhal, of nog liever, beklim ik de rotsen op diverse vakantie bestemmingen heerlijk in de frisse buitenlucht.” – André

“Kanoën, roeien, zeilen of SUPpen, het liefst doe ik dat allemaal en zoveel mogelijk. Over de grachten in Delft, door prachtige stukken natuur in Nederland of een meerdaagse trektocht in Zweden. ’s Avonds een kampvuur op het eiland waar we onze tenten hebben opgezet maakt het voor mij helemaal perfect. Ik trek er graag met anderen samen op uit om nieuwe routes te ontdekken en het avontuur aan te gaan!” – Camiela

Boeken

De leeftijdscategorie van dit weekend is 20-40 jaar.

Meld je hieronder aan!

Contactinformatie


In geval van noodNivon lidmaatschapOverigeHeb je vragen of opmerkingen? (We eten standaard vegetarisch)

Akkoordverklaring